Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A Lítium-vasfoszfát (LiFePO4) drágának tűnik, de vajon tényleg az?

A Lítium-vasfoszfát (LiFePO4) drágának tűnik, de vajon tényleg az?

A lítium-vasfoszfát akkuk esetében az első dolog ami feltűnhet, hogy ára majdnem háromszorosa a megszokott zárt savas akkumulátorokénak, azonban, ha kicsit elemezzük a részleteket a számok már egészen más képet mutatnak.

 Ha figyelembe vesszük, hogy:

- az akkumulátor élettartama jelentősen hosszabb a versenytársai élettartamánál,

 - a lítium-vasfoszfát teljesen, akár 100%-ig is lemeríthető, míg zárt savas akkumulátorok károsodás nélkül, csak a kapacitásuk nagyjából 60%-67%-ig terhelhetők.

Tehát több és hosszabb ciklusokat fog teljesíteni a lítium-vasfoszfát akkumulátorunk. Nézzük, mit mondanak pontosan a számok:

Ár összehasonlítás teljes életciklusra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A táblázatban három általunk forgalmazott Volta's akkumulátort hasonlítottunk össze. Az első egy 100Ah-s szünetmentes akkumulátor, a második egy 100Ah-s ciklikus munka akkumulátor és az utolsó oszlopban látható Volta’s lítium-vasfoszfát akkumulátor. A LiFePO4 nagyobb feszültségének (12,8V) köszönhetően alapból több energiát tárol és ha a felsorolt kedvező tulajdonságait kivetítjük az akkumulátor teljes élettartamára, látványos eredményeket kapunk. A sima zárt savas akkumulátorhoz 16-szor, a ciklikus akkumulátorhoz képest 8,5-szer több energiát tudunk a vasfoszfátból életciklusa során kinyerni.

Tartalomhoz tartozó címkék: Lítium-vasfoszfát LiFePO4