Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Az adatkezelésről bővebben itt olvashat: Adatkezelési tájékoztató

Munka akkumulátor

Munka akkumulátor szünetmentes tápegységekbe, járművekbe - lakókocsi, elektromos hajó, lakóhajó - valamint szigetüzemű napelem rendszerekhez. Kinálatunkban megtalálható különböző méretű és feszültségű zárt savas ólom akkumulátor, zselés elektrolitú ólom akkumulátor és Lítium vasfoszfát (LiFePO4) akkumulátor. A megfelelő típus kiválasztásához az alkategóriák oldalán talál segítséget. Ha nem találja termékeink között a megfelelő típust, írjon nekünk és beszerezzük Önnek.

A munka akkumulátor, más néven meghajtó akkumulátor, különbözik a hagyományos indító akkumulátoroktól. Mind felépítésében, mind felhasználási területében számottevő eltéréseket találunk. A meghajtó akkumulátor (munka akkumulátor) egy olyan energiatároló berendezés, amely folyamatosan adja le a teljesítményt és lemerítése után akár több százszor, ezerszer is újratölthető jelentősebb élettartam csökkenés kockázata nélkül. Felhasználási területük elsősorban a folyamatosan vagy ciklusüzemben is rendszeresen használt berendezések, fogyasztók áramellátása.

A meghajtó akkumulátorok például alkalmazhatók lakókocsik, lakóautók folyamatos, használati villamos energia ellátására is. Ezt a funkciót a lakóautó indító akkumulátora nem tudja megfelelően ellátni. Ezért a lakóautókban a világítás, TV, rádió, hűtés, fűtés, stb. ellátására munka akkumulátor alkalmazása szükséges. Ezek a meghajtó akkumulátorok hosszú élettartamú, egyenletes áramforrások lakóautóban vagy lakókocsiban található berendezések számára. Az elektromos csónakmotorokhoz, vitorlás hajókhoz is munka akkumulátorokat használunk, amelyek állandó terhelés kiszolgálására készültek. Napelemes rendszerekhez, riasztó akkumulátorként, villanypásztorokhoz, stb. is használhatunk munka akkumulátorokat.

A munka akkumulátorokat leginkább az alábbi területeken alkalmazzák:
- elektromos csónakmotorhoz
- elektromos hajó akkumulátora

- akkumulátor szigetüzemű napelem rendszerekhez

- akkumulátor hibrid napelem rendszerekhez

- akkumulátor lakókocsiba

Az akkumulátorokat a következő kialakítások szerint osztályozzuk:
- zárt savas ólom akkumulátor

- lítium vasfoszfát (LiFePO4 vagy LFP) akkumulátor
- zselés elektrolitú ólom akkumulátor (gél)

Rendkívül fontos, hogy a munka akkumulátorok minőségi töltést kapjanak. Akkumulátor töltő kínálatunkban megtalálhatja a munka akkumulátor számára legjobban megfelelőt.