Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Az adatkezelésről bővebben itt olvashat: Adatkezelési tájékoztató

Etetőhajók

Etetőhajók
A horgászat már régóta népszerű hobbi és sport a világ minden táján. Az idők során azonban a technológia is bekapcsolódott ebbe a tevékenységbe, lehetővé téve az eszközök és módszerek fejlesztését. Az egyik legújabb és legizgalmasabb innováció ezen a területen a távirányítós etetőhajó, amely a horgászatot még hatékonyabbá és élvezetesebbé teszi. De mi is pontosan az etetőhajó és milyen előnyöket kínál?

Az etetőhajó első ránézésre nem sokban különbözik a távirányítós, játék motorcsónakoktól. De ha jobban megfigyeljük számos fontos jellemzője van. Az egyik és legfontosabb, hogy az etetőanyagot - egyes modellek esetében a szereléket is -  nagy pontossággal tudja a horgász által kiválasztott helyre juttatni és ott azt a vizbe helyezni. Egyes modellek akár több féle etetőanyagot is tudnak egyszerre szállítani. Az etetőhajó egy másik fontos tulajdonsága a csendes működés, amely lehetővé teszi, hogy a halak megzavarása nélkül haladhasson a vizen. Az etetőhajón megtalálható még egy pozíció jelzőfény és első világítás is, amely az etetőhajó előtt világítja meg a terepet. Ezek a fényforrások rossz látási körülmények között - pl. ködben vagy este - segítik a horgászt hajó irányításában. A világítás kapcsolható az etetőhajó távirányítójáról is.

IDE KATTINTVA tekintheti meg az etetőhajó kínálatunkat webáruházunkban!

Fontos kiegészítője lehet az etetőhajónak egy halradar, melynek segítségével a horgász könnyebben azonosíthatja be a halak tartózkodási helyét, a mederben található tárgyakat. Webáruházunkban több féle kiváló minőségű halradart is talál.

Az etetőhajó előnyei:

Pontosság: Az etetőhajó segítségével a csalit és az etetőanyagot  pontosan a kívánt helyre juttathatjuk, még olyan távolságokban is, ahol a tradicionális etetési módszerekkel ez nehézkes vagy rendkívül pontatlan lenne.
Hatékonyság: Csökkentheti a horgászat során az emberi tényezőt, így növelve az esélyét a halak megtalálásának és megfogásának.
Elérhetőség: Nehéz hozzáférhetőségű helyek, például nádasok vagy tuskók közelébe is könnyedén eljuttatható az etetőanyag.
Csendes működés: A legtöbb etetőhajó alacsony zajszinttel működik, így nem riassza el a halakat.
Halradar használata: az etetőhajó képes halradart is magával vinni, így a partról derítheti fel a meder sajátosságait és a halak helyzetét
Etetőanyag behordása: pontosan a kiválasztott helyre tudja jutattni az etetőanyagot.
Szerelék behordása: Egyes etetőhajók lehetőséget adnak arra is, hogy az etetőanyag mellett a szereléket pontosan is a kívánt helyre jutassa.
Eredményesebb horgászat: a pontos helyen történő etetés, és a legoptimálisabb helyre jutattott szerelék, a halradar használatával megsokszorozhatja akifogott halak számát.

A távirányítós etetőhajók típusai:

Egyszerű modellek: Alapfunkciókkal rendelkeznek, elsősorban a csali és az etetőanyag kijuttatására alkalmasak.
GPS-alapú modellek: Lehetővé teszik a pontos helymeghatározást és az etetőanyag ismételt pontos elhelyezését. Segítségükkel előre programozott útvonalakon is navigálhatunk.
Kamerás modellek: Beépített kamerával rendelkeznek, ami a víz alatti környezet megfigyelését is lehetővé teszi
Többkamrás modellek: Több különböző etetőanyag vagy csali kijuttatására alkalmasak egyszerre.

Felhasználási területek:
Édesvízi horgászat: Nagyobb tavakon, ahol a parttól messzebbi helyeken is halászhatunk.
Tengeri horgászat: Bár kevésbé gyakori, néhány speciális modell a sós vízi környezetben is használható.
Versenyhorgászat: Ahol a pontosság és az idő hatékony kihasználása kulcsfontosságú. Feltétele, hogy a horgász verseny szabályai az etetőhajó használatát  lehetővé tegyék. 

Kijelenhetjük, hogy a távirányítós etetőhajó forradalmasította a horgászatot. Az új technológia segítségével hatékonyabban horgászhat, tervezhetően és pontosan juttathatja el az etetőanyagot és a szereléket a kiválasztott területre.

Ha még nem próbálta, nálunk megtalálja a megfelelőt etetőhajó, ráadásul halradart is vásárolhat hozzá!